using eeprom-set media 100basetx-fdx hatası

using eeprom-set media 100basetx-fdx hatası network ün down olmasına sebep olmaktadır , muhtemelen bu durumu yaşamış ve sonrasında bu hatayı loglardan tespit etmiş olmalısınız.

Durum genellikle hyper-v rolü çalışan makinalarda bir sanal sunucuda yoğun network trafiği yarattığınızda karşımıza çıkmaktadır , microsoft konu ile ilgili aşağıdaki senaryoyu hazırlamış.

Windows Server 2008 R2 Service Pack 1 (SP1) çalıştıran bir bilgisayara Hyper-V rolünü yüklediniz.
Bilgisayarda bir sanal makine çalıştırıyorsunuz.
Ağa erişmek için sanal makinede bir ağ bağdaştırıcısı kullanıyorsunuz.
Çok sayıda eşzamanlı ağ bağlantısı kuruyorsunuz. Veya yoğun bir giden ağ trafiği var.

Bu senaryoda, sanal makinedeki ağ bağlantısı kopabilir. Ek olarak, ağ bağdaştırıcısı devre dışı kalabilir.Çözüm olarak sanal makinayı restart etmeniz gerekmektedir.

http://support.microsoft.com/kb/974909/tr ya da http://www.microsoft.com/tr-tr/download/details.aspx?id=26785 adresindeki hotfix i yüklemeniz sorunu giderecektir.

Ben bu duruma 50 gb lık bir veriyi rsync ile uzak makinadan hyper-v üzerinde çalışan cloudlinux kurulu makinama almak isterken rastladım , sonrasında hotfix i yüklemeden rsync bandwith i ni limitleyerek denemek istedim ve tekrar hata ile karşılaşmadım. Eğer Siz de rsyn işleminde hata aldı iseniz --bwlimit=5000 limiti ile işlemi saniyede 5 mb aktarıma limitleyebilirsiniz , bu durumda sorun çözülecektir, aynı durum ftp içinde geçerlidir. Örnek rsync işlevi için aşağıdaki komutu değişkenleri değiştirip kullanabilirsiniz.

rsync -av –bwlimit=5000 root@UZAKIPADRESI:/home/ayhanarda-remote/public_html/* /home/ayhanarda-local/public_html/

Saygılarımla

Ayhan ARDA

Share Button

Yayımlandı

kategorisi

, , ,

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.