Whm üzerinde normal alan adlarına basitçe ip atanabilmekte fakat add-on domainlerde böyle bir durum bulunmamaktadır , bu işlemi manuel yapacağız , sonrası standart ssl kurulumu şeklinde olacaktır.
Öncelikle sunucunuza yeni bir ip tanımlayınız , bu ip ssl kurulacak site için olacak.
Sonra ssh tan erişip, aşağıdaki dosyada ilgili add-on domain i bulup tanımlı ip adresini bu yeni ip ile değiştirin.
/usr/local/apache/conf/httpd.conf
Sonra /var/named/domainname.tld.db dosyasında (domainname.tld.db yi alan adı ile değiştirin) yine A kaydının olduğu ip yi yeni ip ile değiştiriniz.
En son olarak /var/cpanel/userdata/username/subdomain.maindoman.com yolunda (ilgili alanları kendi domaininiz ile değiştiriniz) ip gördüğünüzbölümü kendi ip niz ile değiştiriniz.
Ve şimdi /usr/local/cpanel/bin/build_apache_conf komutunu çalıştırınız. Böylece ip yi manuel atamış olduk , şimdi normal ssl işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.
Ayhan ARDA

Bir yanıt yazın